Zestiger man

Een zestiger die niet wil afbouwen

Zestiger die door moet en wil!

Als Provocatieve Senioren Coach spreek ik vaak zestigers die worstelen. Bijvoorbeeld omdat ze tot hun 67e door moeten werken, terwijl ze het werk als inhoudsloos ervaren, omdat het veranderd is, omdat jonge managers weer eens besluiten dat anders toch altijd beter is. Dan valt het niet mee om met plezier aan het werk te blijven.

Als je al een baan hebt na je zestigste, want al doet iedereen alsof er werk zat is, realiteit is dat het na je 50e ontzettend lastig is om ergens op gesprek gevraagd te worden.

Seniorencoach voor zestiger die niet wil afbouwen

Maar ook zijn er zestigers die beland zijn in de rol van mantelzorger: het geeft het leven wel richting en inhoud, maar hoe kom je nog aan jezelf toe? Hoe houd je al die ballen in de lucht, zonder eraan onderdoor te gaan?

En hoe zit het met je relatie?

Hebben jij en je partner het nog leuk? En blijft het de komende pakweg twintig jaar nog een beetje de moeite om samen te zijn? Delen jullie nog genoeg met elkaar? Of zijn jullie langs elkaar heen gaan leven. Hoe kijken jullie kinderen (en wellicht kleinkinderen) naar jullie en hoe houd je dat contact goed en leuk als er strubbelingen in de familie zijn?

Herken je iets?

Ben je onzeker over je leven, je toekomst? Voel je je voorbij gelopen door jonkies op het werk? Merk je dat je kinderen en kleinkinderen minder langskomen en contact houden? Wordt je taak als mantelzorger je soms teveel?

Of loopt het niet lekker met vriendschappen? Mis je een echte leuke hobby? Begin je meer te drinken, slechter te slapen en voel je je minder fit dan voorheen? Zie je eigenlijk op tegen je pensioen of merk je dat je er niet van kunt genieten nu je met pensioen bent?

Misschien is het een idee om contact op te nemen en te kijken of ik je kan helpen plezier en energie te hervinden: durft u het aan om eens een gesprek met een Senioren Coach aan te gaan?

De Provocatieve Senioren Coach

Als Provocatief Senioren Coach stel ik de vragen die je helpen overzicht en inzicht te krijgen in je situatie. We kijken waar de angel zit en we maken een plan om jezelf bij kop en kont te pakken en nieuwe impulsen aan je leven te geven. Meer informatie over de aanpak van de Provocatieve Coach vind je hier.

In enkele Provocatieve Coaching sessies vinden we waar de winst te halen valt. Hoe je stem in alle opzichten krachtig blijft en hoe je aansluiting vindt en houdt bij de aanstormende ‘high potentials’ die om jou heen de dienst beginnen uit te maken.

Mediation

Als de banden met uw kinderen zijn verslechterd of verbroken, dan kan het ook zinvol zijn om met hen aan tafel te gaan. Mocht uit onze gesprekken blijken dat daar de angel zit, dan kan het zijn dat gesprekken met hen tot oplossingen leiden.

Als MfN Registermediator kan ik ook helpen de gesprekken tussen u en uw kinderen in goede banen te leiden. Meer informatie over Mediation treft u hier.