Vijftiger vrouw menopauze

Vijftiger, nog één keer gas geven

Een vijftiger die nog een keer gas wil geven

Mannen en Vrouwen rond de vijftig: fysiek komen de eerste schermutselingen, maar geestelijk voel je je nog geen veertig. Toch maakt je omgeving je duidelijk dat je plek is veranderd. Als je als vrouw al geen overgangsklachten had, dan worden ze je wel aangepraat. En als man is iedere jeugdige oprisping al snel een symptoom van een midlife crisis.

Tijd om op zoek te gaan naar een uitdagende coach!

Vijftiger vrouw menopauze

Vrouw

Rond je vijftigste komt het allemaal tegelijk: je rol als moeder is minder nodig, want de kinderen zijn groot genoeg of al het huis uit.
En hoe zit het met je huwelijk? Het is tot op heden vast een redelijk succesvol opvoed-bedrijfje geweest, maar jij en je man zien elkaar nauwelijks meer echt staan. Je voelt misschien dat de eerste overgangsklachten zich aandienen. Als je al sex hebt met je man, dan komt dat niet veel verder dan standje missionaris 2.0. Maar groter is de kans dat hij intussen in een affaire is beland of daarover nadenkt. En over alles wat daarin niet goed gaat, loopt hij thuis afwezig en grumpy te appen met zijn geheime liefje. Of vermaakt zich met zijn zoveelste game appje. En wee als je naar zijn telefoon wijst!

Dan moet je dus niet aankomen met de eerste overgangsklachten en al helemaal niet met je onzekerheid en verdriet: daarvoor is weinig ruimte.

Op je werk wordt je intussen vooral collega. Als je inhoudelijk niet veel toevoegt, ruilen de mannen je daar graag in voor een jeugdiger dame, die nog niet genoeg kan krijgen van de positieve aandacht. Want die hoef je niet perse meer, maar dat ze in jouw bijzijn de nieuwe stagiaire bespreken, is toch wel tamelijk confronterend.

Hoe ga je met al die teleurstellingen om? Hoe zet je je man weer op scherp zodat hij je weer echt ziet, niet als moeke de vrouw maar als de bruisende energieke echtgenote? Hoe herpositioneer je jezelf in je organisatie op een manier die het leuk maakt er energie in te steken? Als uitdagende coach zet ik de boel graag met je op scherp.

Midlife crisis vijftiger

Man

Rond je 50ste bedenk je dat je nog één keer het roer om kunt gooien, nog één keer een sprint kunt zetten, een laatste kathedraal kunt bouwen. Tegelijkertijd zit je vol belemmerende gedachten die je ‘realisme’ noemt en is je leven druk genoeg om duizend excuses te plaatsen tussen vandaag en de eerste dag van de rest van je leven.

En toch: zou je niet liever Midlife Choices maken in plaats van in een Midlife Crisis weg te glijden?

Zijn de kinderen (bijna) de deur uit? Begin je je af te vragen of het zo nog 20 jaar verder moet met je werk, partner, je leven? Zit je teveel op je smartphone en bezoek je heimelijk sites waarover je je partner niet durft te vertellen? Stuur je af en toe net iets te uitdagende chatberichtjes naar vrouwen? Of zet je alle frustratie om in hard fietsen over bospaden en het opstellen van een bucketlist? Prima en heerlijk al dat zweten, maar er is een onderstroom die er niet mee tot rust komt.

Wil jij met een uitdagende coach op onderzoek naar de mogelijkheden vanaf hier? Heb je behoefte aan een scherpe criticaster die vol humor aan jouw kant staat en daar niet ophoudt je te prikkelen en confronteren? Kortom: heb je zin om een traject aan te gaan dat je leven verandert? Neem dan contact op.

Dus

Als je nog een keer gas wil geven, dan is een Provocatieve Coach een uitstekende gesprekspartner. Niet een coach die plechtige vragen stelt en achterover leunt en humt, maar een uitdagende coach die achter je staat en je tegelijk confronterend spiegelt.
Laat je challengen op je overtuigingen, beperkende gedachten, wensen, ‘beliefs’ en kom tot een plan voor de rest van je leven. Te beginnen vandaag.