Veertiger man stap maken

Veertiger die een stap wil maken

Ik ben een veertiger en wil (weer) een stap maken

Voor de buitenwereld ben jij als veertiger aardig gesetteld. De contouren van jouw gezin staan: partner, kinderen, buren, verenigingen.

Je zit volgens jouw omgeving op de toppen van je professionele kunnen. Maar jij voelt dat anders: niet alleen wil je je blijven ontwikkelen en groeien, maar je voelt ook de onrust over 'is dit het nou?' en 'moet het roer niet nog een keer om?' Hoe hou je alle ballen in de lucht en zorg je voor een balans die voor jou en je partner werkt?

In je werk

Je carrière is tot op heden misschien wel goed verlopen, maar je hebt het gevoel dat er meer inzit. Je bent toe aan een verdiepingsslag of ambieert een echte carrièreswitch. Je collega’s hebben een beeld van je, stickers op je geplakt en je wilt jezelf daarom opnieuw uitvinden om een volgende stap te kunnen maken.

Hoe pak je jezelf als veertiger dan aan en hoe verander je jouw positionering binnen de organisatie waar je werkt? Hoe zorg je dat mensen je door een andere bril bekijken, je opnieuw ontdekken? Kortom: hoe vind je jezelf opnieuw uit?

Veertiger man stap maken

In je relatie

Jij en je partner zijn waarschijnlijk al een aantal jaren samen. Mogelijk zijn er kleine kinderen of gaan ze al richting de puberteit. Door de drukte van het werk in combinatie van alle gezinslogistiek komen jij en je partner te weinig echt aan elkaar toe. Sterker nog: jullie praten steeds minder over de belangrijke dingen in jullie leven en de intimiteit is aan het verdwijnen met als excuses dat jullie afwisselend of samen te moe zijn om aandacht aan elkaar te schenken.

Vaak zie je ook dat één van beide partners als kostwinner juist in deze fase nog een belangrijke volgende carrièrestap wil en kan zetten, terwijl de partner langzaam het gevoel heeft helemaal aan huis gebonden te raken en niet meer gezien te worden door de kostwinner, die bovendien op het werk op handen wordt gedragen door collega’s… ook van het andere geslacht.

Groeien jullie uit elkaar? Is de idylle van het begin van jullie relatie ontmanteld? Vraag je je af of het allemaal nog te redden is? Of heb je het gevoel dat het onafwendbaar is dat jullie elkaar los moeten laten?

Veertiger Relatie man vrouw

Wat de Provocatieve Coach kan betekenen

Provocatieve Coaching onderzoekt met gezonde argwaan jouw beweegredenen zodat je tot de echte kern komt, waarvoor je bereid bent te vechten, te investeren, keuzes te maken die ertoe doen.

Hoe authentiek zijn jouw behoeften, verwachtingen, verlangens en wensen? Wat komt uit jouw eigen bron en waar laat je je leiden door druk van buiten, je partner, sociale omgeving, verwachtingen? Wie ben je eigenlijk echt? Want pas als dat scherp is, wordt helder wat je te doen staat en wat binnen je bereik zou kunnen liggen. Reflecterend. Confronterend. Realistisch.

Tijdens een gratis intake  maken we inzichtelijk wat de thema’s zijn waaraan je wil werken. Die intake doe ik provocatief zodat je meteen weet waar je voor kiest.