Relatieproblemen man vrouw

Relatieproblemen die verergeren

Relatieproblemen die verergeren

Elk koppel heeft relatieproblemen. Zolang dat probleempjes zijn is er niet veel aan de hand, zeker niet als je met elkaar een modus hebt gevonden om in gesprek te blijven en die problemen op te lossen. Sommige stellen escaleren alles en sluiten af met ‘goedmaak-sex’. Als het voor ze werkt is dat natuurlijk geweldig.

Maar jouw relatieproblemen worden groter, jij en je partner groeien uit elkaar. En daar leg je je niet bij neer. Dus je zoekt een Relatiecoach en dan graag een die niet om de hete brij heen draait.

Relatieproblemen man vrouw

Misschien is dit de situatie:

Je weet niet precies waar het in zit, maar je relatie of huwelijk voelt niet meer 100%. Op momenten voelt het zelfs minder dan 50%. Of nog minder. Je zit niet meer op 1 lijn of hebt überhaupt geen idee op welke lijn de ander zit. Je doet steeds minder samen. In een restaurant zitten met je partner verloopt in grote periodes van stilzwijgen. Echte vragen stel je elkaar niet meer. Steun zoek je elders.

Jullie zijn een aantal jaren samen. Mogelijk zijn er kleine kinderen of gaan ze al richting de puberteit. Door de drukte van het werk in combinatie van alle gezinslogistiek komen jij en je partner te weinig echt aan elkaar toe. De intimiteit is aan het verdwijnen met als excuses dat jullie afwisselend of samen te moe zijn om aandacht aan elkaar te schenken.

Vaak zie je ook dat één van beide partners als kostwinner juist in deze fase nog een belangrijke volgende carrièrestap wil en kan zetten, terwijl de partner langzaam het gevoel heeft helemaal aan huis gebonden te raken en niet meer gezien te worden door de kostwinner. Als die dan bovendien op het werk op handen wordt gedragen door collega’s… ook van het andere geslacht, dan ontstaan jaloezie en spanning.

Werken aan je relatieproblemen

Groeien jullie op een zelfde manier uit elkaar? Of zijn jullie relatieproblemen helemaal anders?

Is de idylle van het begin van jullie relatie in ieder geval ontmanteld? Raken jullie minder in elkaar geïnteresseerd of raken jullie elkaar steeds minder en misschien wel al helemaal niet meer aan? Vraag je je af of het allemaal nog te redden is? Of heb je het gevoel dat het onafwendbaar is dat jullie elkaar los moeten laten?

Provocatief zoeken we uit of het allemaal zo somber gesteld is dat er actie nodig is. Dat kan uitmonden in een aantal gesprekken 1 op 1 over jouw aandeel en mogelijke bijdragen aan een oplossing.

Of we betrekken de partner bij de gesprekken! Voor provocatieve relatietherapie werk ik samen met Jet Vogelaar van Therapie Hilversum. Jullie komen samen bij ons, bij voorkeur in een kort cyclische relatietherapie.

Zie hier hoe dat werkt.