Leiderschap Coachstijl

Leiderschap Coachstijl

Mijn team beter aansturen: Leiderschap en Coachstijl

Als ondernemer, directeur of manager wil je het beste uit je team halen. Je wilt de best mogelijke inspirator, leider en coach voor ze zijn.

Je zoekt daarom naar een vorm van leiderschap, die bij jou past. Dienend leider? Motivator? Draufgänger? Goeroe en lichtend voorbeeld? Passievol coach?

Leiderschap Coachstijl

Wat wil jij zijn?

En is dat wel mogelijk, gezien wie jij bent? Nut je je kracht uit of ga je juist werken aan je zwakke punten? En kan een provocatief coach je wellicht helpen om jouw eigen toon en stem als coach en leider te vinden? Het zou zomaar kunnen.

‘Doe het zoals ik het zou doen’

Waarschijnlijk weet jij voor bijna iedere positie binnen jouw team als geen ander hoe ze zaken zouden moeten aanpakken om de beste resultaten te realiseren. Maar hoe maak je ze dat duidelijk? Zeggen wat ze moeten doen blijft een mogelijkheid, maar de resultaten daarvan vallen altijd tegen.Je kunt het steeds opnieuw voordoen, dan zullen ze op een dag jouw werkwijze kopiëren, waarbij die laatste paar procent jouw concessie zijn.
Eén ding is zeker: als je het loslaat weet jij als geen ander heel zeker dat de kwaliteit omlaag gaat, omdat jouw team net even minder in details en resultaat geïnteresseerd is, dan jij.

Als je dit herkent, is het goed om eens contact met mij op te nemen. Je hebt blinde vlekken ontwikkeld en je team lijdt met de lange ij. Je hebt vrijwel zeker alles in je om een uitstekend leider en coach binnen je team te zijn, alleen moet je nog leren je energie op een goede manier te richten, je tijd voor de juiste mensen op de goede manier vrij te maken.

Worsteling die nooit klaar is

De kunst is te accepteren dat een team altijd ‘under construction’ is én blijft. Het is nooit af. Momenten van stabiliteit en rust duren kort. Als je erin slaagt te omarmen dat een team dynamisch is, dat ieder teamlid gehoord en gezien wil worden en dat jij daarin voor hen belangrijk bent, dan wordt een individueel gesprek of een meeting een stuk makkelijker en effectiever.

  • luister je nog wel echt?
    neem je al je teamleden 100% serieus?
  • vertrouw je iedereen binnen je team?
  • doe je je best om draagvlak te creëren, of veronderstel je automatisch draagvlak?
  • weet je genoeg van je mensen?
    durf je pijnpunten bespreekbaar te maken?
  • durf je je kwetsbaar op te stellen?
  • waar haal jij je inspiratie, steun, goede raad?

Leiderschap en stijl

Welke management stijl pas jij toe? Hoe ben jij als coach naar je mensen?
Als iemand zegt dat ie ‘Rood’ is en onder stress wat meer ‘Groen’ vertoont, dan weet jij vast al waarover het gaat. Je hebt Covey natuurlijk al gelezen, net als ‘Flow’ van de man met de moeilijke naam, Mihaly Csikszentmihalyi . Tijdens een cursus kwam wellicht Iets met een model van S1 t/m 4 leiderschapstijlen voorbij. Je hebt genoten van Jack Welsh, bent blij geworden van Mo Gamdat en hebt een trits aan Ted-talks bekenen. Misschien herken je zelfs afkortingen als B/O en M/W uit LIFO. Kortom: je bent theoretisch gepokt en gemazeld, je hebt je laten beplakken met labels, kleuren, afkortingen, dierennamen en namen van muziekinstrumenten. Geen cursus of theorie heeft jou gemist!
En ze hadden allemaal gelijk. Maar hoe pas jij dat toe?

Ik help je graag jouw stem en toon als leider en coach te vinden.
Dat doe ik op de wijze van de Provocatieve Coach. En wie weet is die stijl er ook wel een die jij graag gaat toepassen naar jouw mensen?!

Nieuwsgierig geworden, ik kom graag langs voor een eerste gesprek. Dan weet je meteen met wie je van doen hebt. Neem contact op.