Dertiger dolend of druistig

Een dolende of druistige dertiger?

Dertiger; dolend of druistig?

Overal lees je dat de dertiger het moeilijk heeft. Dat keuzes maken lastig is, omdat het de consequentie heeft dat er ook dingen niet gekozen worden. De tijd van oneindige mogelijkheden en spelen tot je erbij neervalt is voorbij. Wil je kinderen? Of komt dat nu met het werk slecht uit? Zit je eigenlijk al op de goede plek? Is het niet hoog tijd om de stappen te gaan maken die echt richting aan de komende 20 jaar van je leven gaan geven?

De uitdaging voor jou als dertiger

De uitdaging voor jou als dertiger is om uit te vinden wat uiteindelijk de moeite waard is om echt te willen. Je hebt de energie en wilskracht echt wel in huis, maar je mist het doel om deze wilskracht op te richten. Want welk doel is jouw energie nu echt waard? Waaraan zou jij de komende tien beste jaren van je leven willen besteden? De standaardcoach vraagt dan: wat wil je over tien jaar doen en hoe zou je dat kunnen bereiken? En dan samen exploreren. En opties en scenario’s bespreken.

Dertiger dolend of druistig

Als provocatief coach blijf ik graag met je in het hier en nu

Mijn aanpak is erop gericht je autonomie te versterken en je echt eigenaar te maken van je probleem of uitdaging. Dus wat gaan we uitzoeken?

  • Wie zit er nu eigenlijk tegenover mij in de stoel?
  • Wie ben jij nu eigenlijk écht als dertiger?
  • Wat wil jij nu eigenlijk écht?
  • Waarom heb je mij als coach daarbij dan nodig?

En dan gaan we onderzoeken waarvoor jij bereid bent te vechten, waar niemand aan mag komen, wat jij met hand en tand wilt verdedigen. Daar horen vragen bij als:

  • Hoe bijzonder en authentiek zijn die verlangens en wensen nu eigenlijk?
  • Zijn dat niet gewoon de reguliere levensfase-vragen zoals iedereen die om jou heen ook heeft?
  • Hoe gewenst is het eigenlijk dat jij je wensen gaat realiseren?
  • Wie is daarmee nu eigenlijk geholpen? Jij? Je partner? Je familie? Maatschappij? Mensheid?

Als Provocatief Coach creëer ik met jou de veilige setting voor een pittig gesprek: betrokkenheid en warmte zijn steeds het uitgangspunt, ik sta aan jouw kant! Dan gaan we de 2e laag toevoegen: humor, lichtheid. We komen samen in de ‘laughing state’. En als we op dat punt zijn, zal ik de provocatieve technieken inbrengen die maken dat jij loskomt uit je comfort zone, uit je luie stoel. Waarvoor ben jij bereid te vechten?

Tijdens een gratis intake  maken we inzichtelijk wat de thema’s zijn waaraan je wil werken. Die intake doe ik provocatief zodat je meteen weet waar je voor kiest.