Te zwaar afvallen

Te zwaar en afvallen wil niet lukken

Te zwaar en qua afvallen alles al geprobeerd?

Als schrijver van het boek ‘Man op de Weegschaal’ weet ik als geen ander wat er in het hoofd van de dikke man die wil afvallen omgaat. En echt: van het vrouwelijk dik zijn heb ik veel minder verstand, daarvoor moet je bij Hanneke Groenteman zijn. Ook voor een baanbrekend dieet: niet bij mij zijn.

Ik ken geen dieet dat werkt, als in: dat blijvend resultaat biedt. Jij wel?

Te zwaar afvallen

Diëten en zondigen: kap ermee!

Wil je afvallen maar lukt het niet? Ben je zat om alweer op een volgend dieet te gaan? Heb je het gevoel dat de zachte aanpak niet meer werkt? En heb je geen vertrouwen meer in een vriendelijke lifestyle coach, maar zoek je eigenlijk naar een confronterende coach die wel alles bij naam noemt? Dan ben je bij mij aan het goede adres. In enkele gesprekken kom ik met je tot de kern. En je hoeft niet op dieet.

Dus kop uit het zand en aan de slag

Als provocatieve coach haal ik graag jouw kop uit het zand: gewoon hardop door de taboe-tuin van de dikkerd wieden. Vanuit betrokkenheid en met humor, maar wel direct en onomwonden.

Want ik denk dat je een aantal van de volgende zaken wel herkent:

  • je hebt eigenlijk nooit iets om aan te trekken, niets zit helemaal naar je zin;
  • je gaat niet naar thema feestjes, want je vreest de blik van de mooie medemens;
  • eigenlijk zou je met de kids naar het zwembad moeten gaan, maar vandaag even niet;
  • je bent het zat te horen ‘je ziet er best uit!’;
  • je ziet op tegen personeelsuitjes met buitenactiviteiten, helemaal als die in de Ardennen gepland zijn;
  • je ziet liever geen foto’s van jezelf;
  • alweer de chips, chocola, stroopwafels of vul zelf maar in helemaal opgegeten;
  • ‘ik had mezelf beloofd de frites te laten liggen’;
  • ‘eigenlijk is het weer om de fiets te pakken, maar de auto is praktischer, echt waar.’;
  • ‘nou, nog eentje dan’ of ‘oké, de laatste dan’.

Misschien weet je wel gewoon van jezelf dat je meestal de dikste man in de ruimte bent.

Waarom niet gewoon leren tevreden te zijn met je uiterlijk?

Als je ontevreden bent met je lichaam als je in de spiegel kijkt, dan moet je er gewoon mee aan de slag. Desnoods levenslang. De moderne aanpak waarin ik niet geloof: je te dikke lichaam omarmen en prima vinden dat je zwaarder blijft worden. Het kan natuurlijk jouw keus zijn, maar je krijgt geheid diabetes of andere gezondheidsissues. Wat dacht je van artrose door teveel druk op de gewrichten? Ook al geen feest.

Afvallen is een lijdensweg

Ik ben nog altijd te zwaar volgens alle tabellen en grafiekjes. Maar het was erger en het wordt beter. In plaats van een kilo per jaar aan te komen, slaag ik er al enkele jaren in een kilo per jaar af te vallen. En dat is winst. Want ik doe niet aan diëten, omdat ik dat jo-jo-en niet meer wil. Het is gewoon niet gezond. Waar ik wel in slaag is mezelf provocatief toe te spreken. En dat is precies wat ik jou wil leren: een stem toevoegen in je hoofd, die keihard ‘NEE’ roept op momenten dat het van belang is.

Samenwerking: natuurlijk

Ik werk landelijk, maar als je in (de buurt van) het Gooi woont en je ook een fysieke uitdaging zoekt om je belastbaarheid te vergroten, dan werk ik lokaal samen met Matthijs Wetering van Personal Prof in Huizen. Hij en zijn team zijn goed, begrijpen de dikke man, laten je niet wegkomen met kulsmoesjes. Wekelijks een training van een uur met daarna een sessie met mij: dat is de weg die ik je bied om keihard met je overgewicht aan de slag te gaan.

Neem contact op, dan sparren we.