Teamcoaching ontwikkeling van het team - Preau

Teamcoaching en teamontwikkeling

Teamcoaching

En ontwikkeling van het team

Het team werkt niet goed samen. De sfeer is verslechterd: mensen praten wel over elkaar maar niet meer met elkaar, politieke spelletjes worden gespeeld. Doelstellingen staan onder druk, ziekteverzuim loopt op. Je wilt iets veranderen en zoekt een ‘scherpe verbinder’ van buiten de organisatie.

Als Systemisch en Provocatief Coach combineer ik verschillende technieken om de interactie binnen teams, samenwerkingsverbanden en maatschappen weer op gang te brengen: inzicht krijgen, wensen formuleren, doelen stellen en actie nemen.

Teamcoaching Teamontwikkeling baseballteam

Een van de symptomen van een op handen zijnde zenuwinzinking is
het geloof dat je werk ontzettend belangrijk is.

Bertrand Russell

Wat speelt er in het team?

  • Is er nog wel sprake van echt samenwerken en van synergieën tussen de teamleden? Versterken ze elkaar of ondermijnen ze elkaar met politieke spelletjes? Of is er zelfs sprake van pesten?
  • Waarom komen er geen initiatieven tot vernieuwing meer uit de groep? Waarom moet ik als ondernemer/directeur alle ideeën bedenken en kansen signaleren in de markt? Hoe haal ik eruit wat erin zit?
  • Is de werkdruk eigenlijk eerlijk verdeeld? Waar komt het kleine verzuim eigenlijk vandaan? Hebben de mensen nog oog voor elkaar en staan ze voor elkaar klaar? Spreken ze elkaar nog wel aan als er dingen scheef lopen? Liggen bore out en burn out op de loer?
  • Na een fusie of overname: Hebben de 2 culturen elkaar eigenlijk al gevonden? Of is het nog ‘not invented here’ en houdt men vast aan oude routines? Zijn de best practices al gedeeld en worden de doelstellingen voor synergieën wel gehaald?

In het belang van de organisatie, het team, de klanten is verandering nodig en kan teamcoaching de uitkomst bieden. Het oplossend en innovatieve vermogen van het team moet weer gaan’ draaien’.

Tijdens een gratis intake maken we inzichtelijk wat de thema’s zijn waarmee het team aan de slag wil. Die intake doe ik Systemisch, eventueel met enkele teamleden tegelijk zodat helder wordt wat die aanpak inhoudt.