Ik ben ondernemer en wil meer plezier ervaren

Bij iedere ondernemer lopen werk en privé naadloos in elkaar over. Beide sferen beïnvloeden elkaar, met alle voor- en nadelen. Als het goed gaat met de onderneming, bruis je thuis ook van de energie. Als het thuis niet lekker loopt, dan merken de medewerkers dat al snel.

Ik deel die ervaring en ken de pieken en dalen die daarbij horen. Bij mezelf en bij de ondernemers/DGA’s waarvoor ik heb gewerkt, heb ik gezien waar de kwetsbaarheid zit. Deze vragen herken je ongetwijfeld:

  • ben ik nog scherp, zit ik er nog wel bovenop?
  • kan mijn team de uitdagingen aan of moet ik overal op blijven letten?
  • heb ik blinde vlekken ontwikkeld ten aanzien van mijn eigen functioneren of dat van teamleden
  • mis ik ontwikkelingen in de markt of binnen mijn bedrijf die een reorganisatie noodzakelijk maken?
  • is mijn onderneming voor mij en mijn werknemers een stimulerende en inspirerende omgeving, waar we het beste in elkaar en onszelf naar boven halen?

Als je het gevoel hebt dat je op één of meerdere van bovenstaande vragen niet het ideale antwoord kunt geven, dan is het goed om daarover te sparren met iemand die niet alleen van de hoed en de rand weet, maar ook de Provocatieve technieken beheerst om tot de kern te komen.

Provocatieve Coaching op het scherpst van de snede doorbreekt de sleur van dagelijks managen. Samen zetten we de automatische piloot uit en gaan aan de slag. Urgentie. Daadkracht. Aanstekelijk plezier.

Ik ben een dertiger die stappen wil zetten

Je bent de dertig voorbij en toe aan belangrijke beslissingen in je leven over je werk, je relatie, je sociale leven.
Misschien heb je al een paar banen doorlopen en voel je dat je toe bent aan een echte stap omhoog op de carrièreladder.
Wellicht twijfel je aan je relatie en is de kinderwens van je partner een wake up call.
Of je hebt moeite met de overstap van een studentenbestaan naar een ‘volwassen’ leven. Moeten kiezen tussen nu genieten of juist meer focus op de toekomst.

Hoe houd je al die ballen in de lucht en blijf je zo dicht mogelijk bij jezelf terwijl je je leven vorm geeft en kansen creëert?
Hoe productief om te gaan met bazen van een andere generatie, misschien 20 jaar ouder, die duidelijk anders tegen jouw capaciteiten aankijken dan jijzelf?
Hoe keuzes te maken aangaande je relatie en hoe in gesprek te komen met je partner over zaken die je anders wilt?

Provocatieve Coaching helpt om snel en scherp te analyseren waar het in zit, waar het je om gaat, waar je naartoe wilt. En natuurlijk kijken we ook naar wat er vlak onder jouw laagje vernis zit. Direct. Eerlijk. Optimistisch.

Ik ben een veertiger en wil nu echt doorpakken

Je bent waarschijnlijk al aardig gesetteld. De contouren van jouw gezin staan: partner, kinderen, buren, verenigingen. Je carrière is tot op heden goed verlopen, maar je hebt het gevoel dat er meer inzit. Je bent toe aan een verdiepingsslag of ambieert een echte carrièreswitch. Je collega’s hebben een beeld van je. Er zijn stickers op je voorhoofd geplakt en je wilt jezelf daarom opnieuw uitvinden om een volgende stap te kunnen maken.

Hoe pak je jezelf aan en hoe verander je jouw positionering binnen je werkomgeving? Hoe zorg je dat mensen je door een andere bril bekijken, je opnieuw ontdekken? Kortom: hoe vind je jezelf opnieuw uit?

Provocatieve Coaching onderzoekt met gezonde argwaan jouw beweegredenen. Hoe authentiek zijn je wensen? Wat komt uit jouw eigen bron en waar laat je je leiden door druk van buiten, je partner, sociale omgeving, verwachtingen? Wie ben je eigenlijk echt? Want pas als dat scherp is, wordt helder wat je te doen staat en wat binnen je bereik zou kunnen liggen. Reflecterend. Confronterend. Realistisch.

Ik ben een vijftiger en wil nog een keer gas geven

Ben je rond de 50, maar voel je je eigenlijk 40? Zou je nog een keer heel graag de energie samenballen als een 30-jarige?

Rond je 50ste komen de midlife crisis en menopauze in de levens van ons allemaal. Tegelijkertijd besef je dat je nog één keer het roer om kunt gooien, nog één keer een sprint kunt zetten, een nieuw avontuur aangaan.
Jammer van al die belemmerende gedachten die je ‘realisme’ noemt. En jammer dat je leven al druk genoeg is, waardoor je moeiteloos duizend excuses plaatst tussen de routine van vandaag en de eerste dag van de rest van je leven.

En toch: zou je niet liever Midlife Choices maken in plaats van in een Midlife Crisis weg te glijden?

Zijn de kinderen (bijna) de deur uit? Begin je je af te vragen of het zo nog 20 jaar verder moet met je werk, partner, je leven?
Als je nog een keer gas wil geven, dan is een Provocatieve Coach een uitstekende gesprekspartner. Laat je challengen op je overtuigingen, beperkende gedachten, wensen, ‘beliefs’ en kom tot een plan voor de rest van je leven. Te beginnen morgen.

Ik ben een zestiger die niet wil afbouwen

Als 50 het nieuwe 40 is, dan is 60 het nieuwe 45. Vroeger begon rond die 45-leeftijd de Midlife Crisis, maar die heb jij al gehad. Je weet nu wel ongeveer wat er nog beleefd moet worden in je privéleven en daarbij heb je niet zozeer een coach nodig. Alhoewel.

Dat die jonkies niet meer naar je luisteren, maar dat tijdens meetings steeds meer door je heen wordt gepraat! Dat je merkt dat je te oud wordt gevonden om nog in te investeren: dat steekt wel.

In enkele Provocatieve Coaching sessies vinden we waar de winst te halen valt. Hoe je stem in alle opzichten krachtig blijft en hoe je aansluiting vindt en houdt bij de aanstormende ‘high potentials’ die om jou heen de dienst beginnen uit te maken.

Ik ben te zwaar. Al een hele tijd.

Als geen ander weet ik wat er in het hoofd van je omgaat. En ik ben niet te beroerd om alles bij naam te noemen. Want dat werkt en zo werkt de provocatieve coach graag: gewoon hardop door de taboe-tuin van de dikkerd wieden. Vanuit betrokkenheid, met humor, maar wel direct en onomwonden.
Mijn boek ‘Man op de Weegschaal’ moest mijn afrekening worden met 20 jaar overgewicht. Dat is niet gelukt. Ik ben nog altijd te zwaar. Maar ik ben wel het nodige kwijt en ik word niet meer zwaarder, integendeel: ik heb sinds begin 2017 de weg naar beneden definitief gevonden, dankzij mijn inzichten in Provocatieve Coaching.

In enkele gesprekken kom ik met je tot de kern.
Dan maken we een plan waarin we zaken kunnen combineren. Ik werk graag samen met jouw personal trainer, diëtist of lifestyle-coach. Hoe meer gerichte ‘contactmomenten’, hoe beter. Indien gewenst ga ik via WhatsApp of Skype op je schouder zitten op het moment dat je je niet sterk genoeg voelt om zelf de juiste keuze te maken. Laat je verrassen door mijn aanpak.

Desgewenst heb ik een eigen netwerk: op het gebied van trainings- en voedingsadvies werk ik graag samen met de trainers en coaches van PersonalProf (www.personalprof.nl) in Huizen.

Ik loop vast in mijn carrière

Dat het aan jezelf ligt: dat heb je al geaccepteerd, anders was je niet op deze site gekomen. Dat is een mooi uitgangspunt, want je wilt er kennelijk echt mee aan de slag.
Je hebt wellicht het idee dat jouw manager je met allerlei vragen probeert te verleiden zelf met de antwoorden te komen en jezelf klein en kwetsbaar te maken. Dat laatste is bij de Provocatieve Coach niet nodig: die toetst in een vrolijke open sfeer of je in de gaten hebt wat het probleem is of wat de problemen zijn.
Want carrières lopen vaak vast in kleine dingen die niemand je durft te zeggen. Maar waarvan je jezelf misschien al wel afvraagt of het een rol speelt.

Van mij mag je verwachten dat ik met de methode Provocatieve Coaching tot de kern kom van jouw belemmeringen. ‘Het mag best nog wat harder’, zeggen cliënten vaak na een eerste gesprek. Daaruit blijkt dat het werkt, dat de aanpak openheid en beweging creëert. En dat ook jij veel meer aankan, dan de reguliere coachboekjes veronderstellen.

Ik kom privé tot veel te weinig

De cursus ‘Time Management’ al gevolgd, maar nog altijd niet toegekomen aan de dingen die je jezelf, je partner, je kinderen of anderen hebt beloofd? Tja: daaraan lijdt de gemiddelde westerse mens waarschijnlijk het meest.
Legio zijn de verleidingen. Versnippering ligt overal op de loer. Yoga, Mindfulness, Ayahuasca ceremonie: steeds meer mensen zoeken naar meer focus en rust in het hoofd.

Als Provocatief Coach houd ik het graag eenvoudig. In geanimeerd scherpe gesprekken zoek ik graag met je uit of onnozele spelletjes Apps, de televisie, alcohol en andere ‘dingetjes’ je te zeer afleiden van de belangrijke zaken in het leven. En we komen tot gedachten over wat je eraan gaat doen.

Maak je Time management technisch vooral geen zorgen: qua Provocatieve coaching duurt dit traject zelden langer dan enkele gesprekken.

Mijn relatie gaat niet goed

Je weet niet precies waar het in zit, maar je relatie of huwelijk voelt niet meer 100%. Op momenten voelt het zelfs minder dan 50%. Of nog minder.
Je zit niet meer op 1 lijn of hebt überhaupt geen idee op welke lijn de ander zit. Je doet steeds minder samen. In een restaurant zitten met je partner verloopt in grote periodes van stilzwijgen. Echte vragen stel je elkaar niet meer. Steun zoek je elders. De laatste keer dat je hebt gevreeën met je partner is langer geleden dan de laatste keer dat je op dieet ging.

Kortom: de communicatie is op alle vlakken weg. Daar kun je zelf van alles aan doen, alleen moet je even zin maken, een zetje krijgen. En je moet weten waar voor jou de hindernis echt zit.

Provocatief zoeken we uit of het allemaal zo somber gesteld is dat er actie nodig is. Dat kan uitmonden in een aantal gesprekken 1 op 1, of we betrekken de partner bij de gesprekken. Voor provocatieve relatietherapie werk ik samen met Jet Vogelaar van Therapie Hilversum (www.therapiehilversum.nl).